Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata
45 min

Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce

Antal portioner

Mandelgremolata

  • 50 g mandler
  • ½ dl dildkviste
  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Fremgangsmåde:

Mandelgremolata

Hak mandler og dild fint og vend det godt sammen.

Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (5 x 20 x 35 cm). Hæld citronsaucen over og drys med salt og peber.

Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet. Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen. Pynt med dild og server til de nykogte ris.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %
Print