Mælkesauce

Mælkesauce

15 min
En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/malkesauce/

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag mælkesaucen til.
Energiindhold for hele retten:

1558 kJ / 372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 12,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 31,9 % 5,3 g
Fedt: 55,2 % 4,3 g
Mere inspiration

Her en nem pg velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...

Brun sovs
15 min
Brun sovs
(18)

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
25 g Smør