Mælkesauce

En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mælkesauce

En nem opskrift på hjemmelavet mælkesauce. Tilsæt persille - og du har en persillesauce.

Antal portioner
  • 2½ spsk hvedemel
  • ¼ liter letmælk
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag mælkesaucen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 55 %
Print