Laksemousse
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Laksemousse

Laksemousse er en lækker opskrift på en velsmagende fiskeforret. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche.

Antal portioner
  • 3 blade husblas
  • 2 dåser laks (150 g)
  • 2 dl finthakket bladselleri
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt:

  • citroner i både og
  • bladselleri

Tilbehør:

  • 90 g ristet brød eller flutes

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, fraiche, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 smurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.

Tip

Moussen kan også laves i en stor skål (a ca. 1 liter).

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min