Laksemousse

Laksemousse er en lækker opskrift på en velsmagende fiskeforret. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche.
Antal portioner
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksemousse

Laksemousse er en lækker opskrift på en velsmagende fiskeforret. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche.

Antal portioner

Pynt:

  • citroner i både og
  • bladselleri

Tilbehør:

  • 90 g ristet brød eller flutes

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, fraiche, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 smurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.

Tip

Moussen kan også laves i en stor skål (a ca. 1 liter).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 59 %
Print