Lammefrikadeller
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Lammefrikadeller

Frikadeller der udover lammekød også indeholder kalvekød, havregryn, persille og kapers - er også gode dagen efter.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 dl havregryn
  • 4 dl sødmælk
  • 500 g hakket kalvekød
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 4 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 glas afdryppede kapers
  • majs- vindruekerneolie til stegning

Opblød havregryn i mælk ca. ½ time. Rør kødet med salt og peber. Tilsæt æg, opblødte havregryn, mælk, persille og kapers og rør farsen grundigt. Lad den hvile i køleskabet ca. 1 time. Form farsen til små, aflange frikadeller med hænderne. Steg dem i olie, til de er gyldne på alle sider, ca. 12 min. i alt. Steg dem lidt lyse, så tåler de bedre opvarmning.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: