Lammefrikassé
1 timer

Lammefrikassé

Frikassé er en rigtig forårsbebuder. Her laves den den med lammekød og mynte.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammefrikassé

Frikassé er en rigtig forårsbebuder. Her laves den den med lammekød og mynte.

Antal portioner
  • 5 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 3 majroer i halve tynde skiver
  • 150 g grønne asparges i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk finthakkede friske pebermynteblade

Tilbehør

  • 1 kg små nye kartofler

Fremgangsmåde:

Afpuds tykstegsfileterne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kødet er mørt. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog yderligere i ca. 2 min.

Kom imens grøntsager og salt i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og hæld dem til afdrypning i en sigte. Tilsæt de letkogte grøntsager til kødet og lad retten koge ca. 2 min. - vend godt rundt. Tilsæt mynte og smag til. Server retten med kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9710 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %
Print