Lammekrone med hokkaidofyldte svampe
45 min

Lammekrone med hokkaidofyldte svampe

Den fine lammekrone bliver her ledsaget af store portobello svampe med dejlig umamismag. De er fyldte med sød hokkaido og har en mild chilismag fra salatosten.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekrone med hokkaidofyldte svampe

Den fine lammekrone bliver her ledsaget af store portobello svampe med dejlig umamismag. De er fyldte med sød hokkaido og har en mild chilismag fra salatosten.

Antal portioner
  • 600 g lammefileter på ben (lammekrone)
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk basilikumpesto

Fyldte svampe

Tilbehør

  • 1 kg kartoffelbåde - bag dem nederst i ovnen

Fremgangsmåde:

Fjern evt. sener og fedt på lammekronen - lad benene sidde på og drys med salt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet i ca. 1 min. på begge sider. Smør kødet ind i pesto.

Fyldte svampe

Fjern de sorte lameller i portobello svampene med en ske - gem lidt til pynt. Bring imens ½ liter vand i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt hokkaido. Kog hokkaidoternene ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra i et dørslag og vend hokkaidoen sammen med de øvrige ingredienser. Fordel blandingen i de fire svampe. Skru evt. ned for ovnen og steg svampe og kød på en plade over kartoflerne.

Skær lammet i skiver - skær mellem hvert ben. Server sammen med de fyldte portobello svampe og kartofler.

Stegetid for lam

10 - 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

Stegetid for svampe

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

Tips

Start med at stege kartoffelbådene ca. 20 min. ved 225° - varmluft. Skru ned og bag dem færdige sammen med kød og svampe.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 53 %
Print