Langtidshævede grove kernestykker

Du kan lave hele arbejdet dagen før og bage på dagen, så der dufter af nybagt brød, når du får gæster til brunch.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidshævede grove kernestykker

Du kan lave hele arbejdet dagen før og bage på dagen, så der dufter af nybagt brød, når du får gæster til brunch.

16 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 10 g gær (1/5 pakke)
  • 4 dl vand
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g 5-kornsblanding, fx knækkede rug- og hvedekerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner (ca. 3½ dl)
  • 300 g sigtemel (ca. 5¾ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 100 g 5-kornsblanding (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske og ælt derefter dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker – de må gerne være lidt rustikke.

Kom 5-kornsblandingen i en dyb tallerken, pres dejstykkerne let i kornblandingen på begge sider og læg dem på en plade med bagepapir. Stil kernestykkerne tildækket med et viskestykke i køleskabet i 10-20 timer.

Tag kernestykkerne ud af køleskabet og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. ½ time. Bag de grove kernestykker midt i ovnen.

Tip

Kernestykkerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent vand. Spring hævningen i køleskabet over, men lad dem efterhæve et lunt sted på bagepladen i ca. 1 time.

Bagetid

Sæt kernestykkerne i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. ½ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 68,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 25 %
Print