Lever i krydret flødesauce
45 min

Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Antal portioner
  • 500 g lever, fx kalvelever
  • 4 zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk hvedemel
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg pillekartofler pyntet med
  • 2 spsk hakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Svits begge dele i smør i en stegegryde. Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel. Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.

Tip

I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 50 %
Print