Leverpostej

Leverpostej

1 time 5 min
Fryseegnet
Det er svært at modstå en varm hjemmelavet leverpostej. Leverpostej er sammen med rugbrød nok det mest danske "måltid" vi kan tænke os. Rigtig mange danskere smører sig en leverpostejmad hver eneste dag - og skal det være ekstra godt, skal det være en hjemmelavet leverpostej direkte fra ovnen. Og det er faktisk også nemt at lave en varm leverpostej. Her har du en meget hurtig og lækker opskrift på dejlig varm hjemmelavet leverpostej.
https://www.arla.dk/opskrifter/leverpostej/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time - traditionel ovn.

Leverpostej
  • Hak leveren i en food processor/hurtighakker ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  • Kom de øvrige ingredienser i skålen i nævnte rækkefølge og hak dem ved hurtigste hastighed i yderligere ca. 30 sek.
  • Fordel blandingen i 5 ovnfaste forme (a ca. 2 dl). Bag postejerne midt i ovnen.
  • Server leverpostejerne lune eller kolde med fx groft brød og surt.

Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1½ liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.

Vil du lave juleleverpostej kan du tilsætte allehånde, nelliker og timian til farsen.

Leverpostejerne kan fryses ubagte. Bag dem uden optøning. Sæt dem i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 45 min.

Energiindhold for hele retten:

7049 kJ / 1685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 19,5 % 9,5 g
Kulhydrat: 7,7 % 3,8 g
Fedt: 72,8 % 16,3 g

Ingredienser

Leverpostej
300 g Griselever i mindre stykker
¼ liter Mælk
150 g Smeltet smør
1 spsk Hvedemel
1 Løg i både
½ dl Oreganoblade
1 Æg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber