Du kan lave linsedellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til dellerne - fra dåse eller tørrede. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere, fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.
Linsedellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.
5964 kJ / 1425 kcal
746 kJ / 178 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 18,5 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 28,5 % | 12,5 g |
Fedt: | 53 % | 10,7 g |
50 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
2
Pillede løg (ca. 150 g)
|
|
1 dåse
Grønne linser i vand (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Finvalsede havregryn (ca. 40 g)
|
|
1
Æg
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
15 g
Smør
|