Svampebøffer

Svampebøffer

40 min
Svampebøfferne smager virkelig godt, og vil du servere grøn mad, er de bestemt et bud. Vi kalder det svampebøffer, men vi kunne også godt have kaldt dem svampekarbonader eller svampekrebinetter (alt efter hvor i Danmark vi er). Overfladen bliver nemlig lidt sprød, når couscousen bliver stegt - det er lækkert. Server svampebøfferne som du ellers ville servere hakkebøffer af kød. Eller brug dem kolde som grønt pålæg.
https://www.arla.dk/opskrifter/svampeboffer/

Sådan gør du

Svampebøffer
  • Riv svampene groft - hvis du bruger et rivejern, kan du finthakke det sidste, som er svært at rive.
  • Bland de revne svampe med couscousgryn, ost, æg, salt og peber. Lad farsen hvile i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Form til 6 bøffer.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun 3 bøffer ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter 2-3 min. på hver side ved jævn varme. Gentag med resten af smørret og de sidste bøffer.

Svampebøfferne er også gode kolde som pålæg på et stykke brød - du kan evt. smøre dem på brødet og toppe op med rød peber og karse.

Energiindhold for hele retten:

4920 kJ / 1176 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 19,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 36 % 14,7 g
Fedt: 44,3 % 8,3 g
Mere inspiration

Server svampebøfferne sammen med en lækker salat, fx denne blomkålssalat.

Blomkålssalat
15 min
Blomkålssalat
(3)

Ingredienser

Svampebøffer
400 g Rensede champignoner
125 g Couscousgryn (ca. 1½ dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Æg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør