Lun andesalat

Appelsinmarineret stegt andebryst serveret lun med ristede østershatte og salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun andesalat

Appelsinmarineret stegt andebryst serveret lun med ristede østershatte og salat.

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)

Marinade

  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Dressing

Stegning af andebryst

  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Ristning af østershatte

  • 25 g smør
  • 100 g østershatte
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 6 blade grovrevet friséesalat
  • 1 fintstrimlet radicchiosalat

Tilbehør

  • flutes

Fremgangsmåde:

Rids med en skarp kniv skindet på andebrystet.

Marinade

Bland appelsinsaft og -skal i et lille fad og vend andebrystet i marinaden. Vend skindsiden opad, og lad andebrystet trække tildækket i køleskabet i ca. 2½ time.

Dressing

Smag cremefraiche til med salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Stegning af andebryst

Fjern appelsinskallen fra det marinerede andebryst og drys med peber. Lad smørret gyldne i en lille pande. Steg andebrystet ved svag varme med skindsiden nedad i ca. 8 min. Vend brystet og tilsæt marinaden. Steg ved svag varme i ca. 15 min. Tag kødet af panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket med alufolie i ca. 10 min.

Ristning af østershatte

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg østershattene i ca. 2 min. Drys med salt og peber og hold dem lune.

Ved serveringen

Anret salaterne på et fad og læg østershattene i midten. Skær andebrystet i tynde skiver og fordel skiverne omkring østershattene. Læg lidt af dressingen på og server resten i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 65 %
Print