Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing
45 min

Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

Kylling og karry er altid en klassiker!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

Kylling og karry er altid en klassiker!

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • ½ liter hønsebouillon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Karrydressing

  • 15 g smør
  • 1 spsk karry
  • 1 rødløg i ringe
  • 1 lille fintsnittet fed hvidløgsfed
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sirup eller honning
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 hoved salat, fx lolo bianco
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 agurk

Tilbehør

  • 6 lune fuldkornspitabrød

Fremgangsmåde:

Læg kyllingefileterne i en sauterpande med bouillon og lad dem simre under låg i ca. 12 min. Drys fileterne med salt og peber og hold dem varme.

Karrydressing

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Svits rødløg og hvidløg i ca. 3 min. Hæld løgene over i en skål og rør kvark i. Tilsæt citronsaft, sirup, ingefær, salt og peber. Smag til.

Skyl og slyng salatbladene og skær mango og agurk i tynde skiver. Skær kyllingekødet i skiver og anret med salat, mango, agurk og karrydressing. Server med lune pitabrød.

Tip

Kom lidt vand i karrydressingen, hvis du synes den er for tyk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 12 %
Print