Lune pandebrød

Et nemt og hurtigt og hurtigt brød, som varmes på panden. Det lune pandebrød, skal ikke hæve - bare direkte på panden og nyd den til salaten eller hovedretten.
Fryseegnet
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lune pandebrød

Et nemt og hurtigt og hurtigt brød, som varmes på panden. Det lune pandebrød, skal ikke hæve - bare direkte på panden og nyd den til salaten eller hovedretten.

6 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 50 g rugmel (ca. 1 dl)
  • 2½ tsk bagepulver
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ¼ liter mælk
  • 25 g smør til bagning

Fremgangsmåde:

Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål (hold lidt hvedemel tilbage). Tilsæt mælk og slå dejen sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter). Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste dejplader på samme måde. Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig varme og bløde. Server brødene lune fx til en fetasalat.

Tip

Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød. Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde dejplader (ca. 14 cm i diameter). Læg dejpladerne på bageplader smurt med smør. Bag brødene i ca. 7 min. ved 225° øverst i ovnen. Server de lune, sprøde brød fx som snacks.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 19 %
Print