Majs-klatkager med skinke og purløgsdressing

Majs-klatkager med skinke og purløgsdressing

30 min
Fryseegnet
Små lune klatkager med majs. Lækre til en brunch - og så kan de laves i forvejen!
https://www.arla.dk/opskrifter/majs-klatkager-med-skinke-og-purlogsdressing/

Sådan gør du

  • Bland majsmel, bagepulver og salt. Tilsæt fraiche, æg, revet ost og majs og rør det hele sammen. Lad lidt af smørret blive gyldent på en pande. Form med en spiseske en " frikadelle", tryk den flad og steg den på panden - ca. 3 min. på hver side ved jævn varme. Bag resten af klatkagerne med lidt fedtstof i panden hver gang. Hold klatkagerne lune under et stykke alufolie.
  • Rør fraichen sammen med purløg og server den til de lune majs-klatkager sammen med skinke.
Tip
  • Du kan lave majs-klatkagerne i forvejen og opbevare dem tildækket i køleskabet. Lun dem 5 min. ved 200°

Optø dem før genopvarmning, gerne i køleskab, ellers bliver de tørre.

Energiindhold for hele retten:

5553 kJ / 1327 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 19,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 38,6 % 16 g
Fedt: 41,7 % 7,9 g

Ingredienser

Majs-klatkager
125 g Majsmel (ca. 1½ dl)
½ tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
2 dl Fraiche
1 Æg
50 g Revet cheddar- og maasdammerost (ca. 1½ dl)
175 g Majs (ca. 3 dl)
15 g Smør
Tilbehør
1 dl Fraiche
2 spsk Purløg
4 skiver Lufttørret skinke