Majssuppe med chili og ostebrød

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Majssuppe med chili og ostebrød

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!

Antal portioner
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 1 finthakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)
  • 15 g smør
  • 500 g frosne majskerner (eller 4 friske majskolber)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Sauter chalotteløg, hvidløg og chili i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt halvdelen af de frosne majskerner (eller de afskårne kerner af 2 majskolber), vend rundt og spæd med bouillon. Lad suppen simre i ca. 10 min. Blend suppen jævn og giv den et opkog. Fjern skum og drys med salt og peber. Tilsæt kerner fra de sidste majs og lad suppen simre ca. 5 min. Smag til.

Drys brødet med revet ost og grill det øverst i ovnen. Server suppen med et drys koriander og de gratinerede brød.

Tip

Suppen kan jævnes med en lille smule piskefløde. Fedtenergiprocenten vil ved 2 spsk piskefløde fortsat ligge under 30%.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %
Print