Mælkesnitter

Mælkesnitter

60+ min
Fryseegnet
Her får du en opskrift på de velkendte mælkesnitter - for dem kan man nemlig sagtens bage selv. Mælkesnitter har længe været populære, og nu kan du oven i købet servere en hjemmelavet mælkesnitte for dine gæster. Pynt de dejlige luftige kager med lige det pynt, du ønsker, dine mælkesnitter får lige det udtryk, der passer dig.
https://www.arla.dk/opskrifter/malkesnitter/

Sådan gør du

Kakaobunde
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og bland det med smeltet smør.
  • Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver g salt i en skål.
  • Sigt blandingen i æggeblandingen og vend forsigtigt.
  • Vend til sidst mælk og citronsaft i dejen.
  • Kom dejen i en bradepande på ca. 30x45 cm beklædt med bagepapir, og fordel dejen i et jævnt lag med en paletkniv.
  • Bag kakaobunden i ovnen i ca. 10-12 min. ved 175° varmluft.
  • Lad bunden køle af på køkkenbordet.
Flødeostcreme
  • Pisk flødeost, flormelis, honning, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål.
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend det i flødeostecremen.
  • Stil cremen tildækket på køl.
Mælkesnitter
  • Skær bunden midt over.
  • Smør den ene bund med creme, læg den anden bund ovenpå og stil den på køl natten over.
  • Skær kanterne af ( nu måler bunden ca. 21 x 28 cm).
  • Skær 12 rektangulære mælkesnitter ud (a ca. 4x7 cm).
  • Smelt chokoladen og pynt mælkesnitterne med chokolade, pistachenødder og frysetørret hindbær.

Hvis du vil lave dine mælkesnitter på dagen, hvor de skal skæres, så kan du komme dem i fryseren i 1,5 time, i stedet for at sætte dem på køl natten over.

Vil du lave dine mælkesnitter dagene inden de skal bruges, kan du opbevare dem på frost uden pynt og tage dem ud og pynte, når dine gæster kommer.

Energiindhold for hele retten:

18717 kJ / 4473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1487 kJ / 355 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 40,9 % 35,8 g
Fedt: 53,3 % 21,4 g
Mere inspiration

Er du vild med snitter, så prøv også vores opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter.

Hindbærsnitter
60+ min
Hindbærsnitter
(1011)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kakaobunde
3 Æg
125 g Sukker
2 tsk Vaniljesukker
60 g Smeltet smør
100 g Hvedemel
3 spsk Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt
2 spsk Mælk
1 spsk Friskpresset citronsaft
Flødeostcreme
200 g Flødeost
50 g Flormelis
3 spsk Flydende honning
2 tsk Vaniljesukker
½ tsk Citronskal (usprøjtet)
2 dl Piskefløde
Pynt
100 g Mørk chokolade
100 g Hvid chokolade
2 spsk Hakkede pistacienødder
1 spsk Frysetørret hindbær