Popcakes

Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Popcakes

Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.

Opskriften gælder for 20 stk

  • 20 kraftige sugerør

Jordbærovertræk

  • 5 blade husblas
  • 4 dl Matilde® mini jordbær minimælk drik

Chokoladeovertræk

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Pynt

  • finthakkede hasselnøddekerner
  • spiseligt glimmer
  • sølvkugler
  • frysetørrede bær, fx hindbær

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål. Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens. Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter). Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.

Jordbærovertræk

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring forsigtigt jordbærdrikken i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i jordbærdrikken til husblassen er helt opløst, hæld den i en mindre skål og lad overtrækken blive kold - men ikke fast.

Dyp halvdelen af de letfrosne chokoladekugler i jordbærovertrækket. Lad det blive fast, mens du holder den i hånden og gentag 3 til 4 gange til der er et flot lag. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Mørk overtræk

Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet chokolade. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - tradtionel ovn.

Tips

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 43 %
Print