Popcakes

Popcakes

60+ min
Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - tradtionel ovn.

  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
  • Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål. Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens. Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter). Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.
Overtræk
  • Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Energiindhold for hele retten:

23454 kJ / 5606 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1572 kJ / 376 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 55 % 50,9 g
Fedt: 40,5 % 17,2 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

125 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
3½ spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
¾ dl A38 naturel
1¼ dl Kakaomælk
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
100 g Flødeost
50 g Blødt smør
20 Kraftige sugerør
Chokoladeovertræk
100 g Hvid chokolade - smeltet
100 g Mørk chokolade - smeltet
Pynt
Finthakkede hasselnøddekerner
Spiseligt glimmer
Sølvkugler af sukker
Frysetørrede hindbær
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk