Marineret frugt med sprødt skum
45 min

Marineret frugt med sprødt skum

Uhyre enkelt dessert med pærer, kiwi, druer og basilikum og tilbehør af flødeskum rørt op med knuste krydrede småkager.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret frugt med sprødt skum

Uhyre enkelt dessert med pærer, kiwi, druer og basilikum og tilbehør af flødeskum rørt op med knuste krydrede småkager.

Antal portioner
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk grofthakkede friske basilikumblade
  • 2 pærer i mindre stykker, fx conference
  • 2 kiwifrugter i mindre stykker
  • 150 g stenfri, grønne vindruer i halve

Sprødt skum

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Rør sukker, limeskal og saft sammen. Vend pærerne heri sammen med kiwi og vindruer. Lad frugten marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Pisk fløden til et meget let skum. Hak småkagerne groft med en kniv - eller knus dem i en plasticpose (egnet til madvarer). Vend forsigtigt de knuste småkager i flødeskummet. Server straks sammen med de marinerede frugter.

Tip

Det er vigtigt at småkagerne vendes i flødeskummet lige inden serveringen - ellers bliver småkagerne bløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 53 %
Print