Middelhavstærte

Nyd den kold eller varm - perfekt til buffet. Husk at minde gæsterne om at der er sten i de lækre oliven.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Middelhavstærte

Nyd den kold eller varm - perfekt til buffet. Husk at minde gæsterne om at der er sten i de lækre oliven.

Antal portioner

Mørdej

  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 175 g smør
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 250 g spinatblade
  • 10 g smør
  • 2 små grofthakkede fed hvidløgsfed
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Mørdej

Smuldr mel og smør sammen så det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med lidt vand. Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Prik bunden med en gaffel og stil tærtedejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fyld

Skyl og rens spinaten godt. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløgene i ca. ½ min., tilsæt spinaten og lad det svitse med i ca. 1½ min. Tilsæt spidskommen, salt og peber.

Forbag tærtedejen midt i ovnen.

Pres væden af spinatblandingen. Pisk æggene let sammen, vend salatost, hytteost, oliven og spinatblanding i æggene og hæld det i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig midt i ovnen - til den er gylden.

Tip

Dejen kan også laves på en foodprocessor.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 58 %
Print