Mini citronéclairs

Éclairs plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves i god tid og fryses.
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini citronéclairs

Éclairs plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves i god tid og fryses.

ca. 36 stk

Antal portioner

Dej

  • 3 dl vand
  • 75 g smør
  • ¼ tsk fint salt
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 store æg

Citroncreme

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Dej

Kog vand og smør op i en gryde. Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske, til dejen slipper gryden. Skru ned ti helt svag varme. Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hver. Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. vandbakkelse). Brug en sprøjtepose med tyl eller 2 teskeer dyppet i koldt vand. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen. Lad de små kager køle af på en bagerist.

Citroncreme

Rør flødeosten med 1 dl af fløden, vaniljekorn, citronskal og sukker. Pisk resten af fløden til et let skum og vend det forsigtigt i flødeosteblandingen. Klip vandbakkelserne op i siden og sprøjt citroncremen heri eller fyld den i med en teske. Pynt kagerne lige inden servering.

Tip

Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 66 %
Print