Mørbrad i sød chilisauce

Svinemørbraden får spicy selskab af indonesisk soya, chili, ingefær og en masse friske grøntsager.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad i sød chilisauce

Svinemørbraden får spicy selskab af indonesisk soya, chili, ingefær og en masse friske grøntsager.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 60 g smør
  • 2 bundter forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 250 g)
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 250 g)
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)

Pynt

  • 3 spsk friske korianderblade
  • ½ dl saltede peanuts

Tilbehør

  • 400 g ægnudler
  • 200 g mangofrugt i skiver
  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Skær mørbraden i tynde skiver. Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok og tilsæt 2 spsk af fedtstoffet. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af fedtstoffet. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.

Tips

Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris.

I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print