Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Karolines Køkken. Nyd en lækker mørbradgryde med bacon og champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og spicy mangosalat.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Karolines Køkken. Nyd en lækker mørbradgryde med bacon og champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og spicy mangosalat.

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Mørbradgryde

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g rensede champignoner - hele og halve
  • 1 stort rødløg i tynde både (ca. 400 g)
  • 125 g kalkunbacon i tern
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber

Mangosalat

  • 200 g fintstrimlet romainesalat
  • 2 modne mangofrugt i tern (ca. 400 g)
  • 200 g cherrytomater i halve
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 1 limefrugt

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær imens mørbraden i små bøffer. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme. Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min. Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Mangosalat

Læg imens romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten. Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.

Tilsæt flødefraiche til mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print