Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser
30 min

Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser

En smuk og indbydende salat, for dem der kan lide muslinger! Kan du ikke lide dem, var det måske her du skulle prøve. Ellers kan du skifte ud med rejer eller dampet hvid fisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser

En smuk og indbydende salat, for dem der kan lide muslinger! Kan du ikke lide dem, var det måske her du skulle prøve. Ellers kan du skifte ud med rejer eller dampet hvid fisk.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g belugalinser (ca. 2 dl)

Dilddressing

  • 1 dåse muslinger naturel (ca. 200 g)
  • 1 dåse røgede muslinger (ca. 200 g)
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 agurk i stave (ca. 300 g)
  • 3 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 150 g radiser i tynde skiver
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 4 fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
  • 25 g smør

Pynt

  • friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 16 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Dilddressing

Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad muslingerne dryppe af i en sigte. Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen - ca. 2 tsk). Skær den hvide skal og hinderne af citronen - følg frugtens form. Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små bidder og vend dem og citronskallen i linserne.

Vend linser, muslinger, agurk, bladselleri og radiser sammen med dilddressingen. Anret salaten på et fad på en bund af små salatblade.

Skær pitabrødene midt over og rist dem på en brødrister. Smør de varme, halve pitabrød med smørret, så det smelter. Server straks sammen med muslingesalaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 22 %
Print