Ost med balsamicomandler og bagt marcipan

En spændende osteret med søde mandler og sprød marcipan. Prøv også at server den som dessert for osteelskere.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med balsamicomandler og bagt marcipan

En spændende osteret med søde mandler og sprød marcipan. Prøv også at server den som dessert for osteelskere.

Antal portioner
  • 150 g ren, rå marcipan

Balsamicomandler

  • 100 g smuttede mandler
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl akaciehonning

Fremgangsmåde:

Læg marcipanen i fryseren i ca. ½ time.

Balsamicomandler

Kom mandlerne i en tør pande. Rist dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme. Hak mandlerne groft og rør dem sammen med balsamicoeddike og honning. Stil balsamicomandlerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Riv den kolde marcipan groft. Fordel den i ét lag (ca. 26 x 34 cm) på en plade med bagepapir. Bag marcipanen midt i ovnen, til den er gylden. Lad den bagte marcipan køle af på bagepapiret på en bagerist.

Ved serveringen

Skær blåskimmelosten i mindre stykker og læg dem på tallerkener. Fordel balsamicomandlerne i en krans udenom. Bryd den bagte marcipan i mindre stykker og fordel dem på tallerkenerne sammen med osten.

Bagetid

Ca. 3 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåskimmelost kan man anvende hvidskimmelost eller blå- og hvidskimmelost. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %
Print