Osteboller

Osteboller er perfekte til madpakken eller frokosten. Prøv opskriften og opdag, hvor nemt det er at bage noget lækkert og velsmagende.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Osteboller

Osteboller er perfekte til madpakken eller frokosten. Prøv opskriften og opdag, hvor nemt det er at bage noget lækkert og velsmagende.

8 stykker pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:

Bland ost og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Rør gæren ud i vand. Tilsæt olie, sukker, salt og melblandingen. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og æld den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 10 cm. i diameter). Læg bollerne på plader med bagepapir. Rids bollerne næsten igennem, så der dannes 2 halvcirkler. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 26 %
Print