Pizzaboller

Pizzaboller

60+ min
De flade boller er en blanding mellem foccacia og pizzaboller, hvor fyldet kan varieres i det uendelige - brug din fantasi.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizzaboller/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225°.

Flade boller
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål. Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt, durum og hvedemel (hold ca. ¼ hvedemel tilbage) - dejen skal være klæbrig. Dæk skålen med plastfilm og lad blandingen stå et lunt sted i ca. ½ time.
Tomatfyld
  • Hæld tomaterne til afdrypning i en sigte i ca. 5 min., til der er ca. 175 g tomat tilbage. Kom tomaterne i en skål og tilsæt tomatpure og hvidløg. Hæld osten til afdrypning i sigten.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Tryk fordybninger i bollerne med en finger og pensl med olie. Fordel først de hakkede tomater - derefter oliven og til sidst osten på bollerne. Bag de flade boller midt i ovnen til osten er gylden.
Energiindhold for hele retten:

12560 kJ / 3002 kcal

Næringsindhold pr. 100g

751 kJ / 180 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 16,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 52 % 23 g
Fedt: 31,9 % 6,5 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Flade boller
50 g Smør
4½ dl Vand
50 g Gær
2 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
300 g Durummel (ca. 5½ dl)
300 g Hvid hvedemel (ca. 5½ dl)
Tomatfyld
½ dåse Flåede hakkede tomater
200 g Salatost i tern
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ dl Grønne oliven i skiver
Pensling
2 tsk Olie, fx olivenolie