Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

45 min
Uhm! Rodfrugter bagt i ovnen og med et ekstra pift og spark af smeltet ost med chili.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostegratinerede-rodfrugter-med-savojkalssalat/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler og rodfrugter:

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

  • Læg kartoflerne i en stor bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen.
  • Vend selleri- og rødbedestave med salt. Tag efter ca. 10 min. kartoflerne ud af ovnen og fordel rodfrugterne på kartoflerne. Bag i ca. 15 min. Tag bradepanden ud igen og drys med ost. Bag rodfrugterne færdige de sidste ca. 5 min., til osten er smeltet.
Savojkålssalat
  • Knug imens savojkålen med salt, så kålen falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Vend savojkålen med persille, citronskal og -saft og smag til.
  • Server savojkålssalat og bresaola sammen med de ostegratinerede rodfrugter.
Energiindhold for hele retten:

7146 kJ / 1708 kcal

Næringsindhold pr. 100g

327 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 17 % 3,3 g
Kulhydrat: 48,6 % 9,3 g
Fedt: 34,4 % 3 g

Ingredienser

800 g Kartofler i stave
1½ spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
1 Knoldselleri i stave (ca. 400 g)
3 Rødbeder i stave (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
175 g Revet tex mex ost
Savojkålssalat
225 g Fintsnittet savojkål
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
1½ dl Grofthakket bredbladet persille
100 g Bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver