Let mornaysauce

Let mornaysauce

15 min
Let mornaysauce kan du nemt lave selv. Alt hvad du skal bruge er mel, mælk, revet ost og lidt salt. Let mornaysauce er velegnet til lasagne, men også til et kartoffelfad bagt i ovnen. Du kan også bruge let mornaysauce som tilbehør til et stykke fisk eller kød eller til grøntsager. Du kan skrue op og ned for smagen i ostesaucen afhænggig af styrken på den revne ost du bruger. Hvis du har et stykke ost, der trænger til at blive spist, kan du bruge det i din let mornaysauce og undgå madspild.
https://www.arla.dk/opskrifter/let-mornaysauce/

Sådan gør du

Let mornaysauce
  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring.
  • Smag ostesaucen til.

Undgå madspild og brug et rest gul ost, som trænger til at blive spist.

Energiindhold for hele retten:

2746 kJ / 656 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 27,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 26,1 % 6,7 g
Fedt: 46,4 % 5,5 g
Mere inspiration

Tilbered din egen lette mornaysauce og brug den fx i en Champignonlasagne.

Champignonlasagne
60+ min
Champignonlasagne
(35)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Let mornaysauce
2½ spsk Hvedemel
½ liter Mælk
100 g Revet gul ost, fx revet cheddar- og maasdammerost
¾ tsk Groft salt