Ovnbagt kuller og rødbeder
60+ min

Ovnbagt kuller og rødbeder

Ovnbagt kuller og rødbeder er en opskrift på en velsmagende fiskeret med masser af smag og kraft. Den ovnbagte kuller suppleres af lækre rødbeder og en smagfuld peberrodssauce.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagt kuller og rødbeder

Ovnbagt kuller og rødbeder er en opskrift på en velsmagende fiskeret med masser af smag og kraft. Den ovnbagte kuller suppleres af lækre rødbeder og en smagfuld peberrodssauce.

Antal portioner
  • 8 friske rødbeder
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør - smeltet

Ovnbagt kuller

  • 500 g kullerfileter uden skind
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Peberrodssauce

Pynt

  • brøndkarse
  • høvlet peberrod

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Skræl rødbederne og skær dem i store tern. Læg dem på et stykke bagepapir (ca. 42 x 50 cm). Drys rødbederne med salt og peber og dryp halvdelen af det smeltede smør over. Luk bagepapiret sammen om rødbederne og bag dem på en plade midt i ovnen.

Ovnbagt kuller

Rens og tør imens fisken. Skær den i 8-10 lige store stykker og læg dem i en bradepande (ca. 21 x 29 cm). Drys med limeskal, salt og peber og dryp resten af smørret over. Dæk bradepanden med alufolie og bag fisken sammen med rødbederne (Obs! se bagetid). Sluk ovnen. Tag fisken ud og hold den varm. Lad rødbederne stå i den slukkede ovn, mens saucen tilberedes.

Peberrodssauce

Hæld skyen fra fisken i en gryde. Tilsæt MælkeSauce og limesaft. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og tilsæt peberrod og salt. Smag til.

Ved serveringen

Anret rødbeder og fisk i et stort, varmt fad. Server peberrodssaucen i en varm skål ved siden af.

Tips

Den ovnbagte fisk kan tilberedes med torskefilet i stedet for kullerfilet og med 1 spsk fintrevet peberrod fra pose i stedet for frisk peberrod.

Bagetid

Sæt rødbederne i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 45 min. Sæt derefter fisken ind ved siden af rødbederne og bag videre i ca. 15 min. (ca. 1 time i alt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 20 %
Print