Pasta med hokkaido og valnødder
45 min

Pasta med hokkaido og valnødder

Den smukke orange hokkaido får smag fra citron, hvidløg og tomat.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med hokkaido og valnødder

Den smukke orange hokkaido får smag fra citron, hvidløg og tomat.

Antal portioner

Valnøddedrys

  • 1 dl kapers uden lage
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3¾ liter vand
  • 3¾ tsk groft salt
  • 400 g tørret pasta, fx farfalle (båndpasta)
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Valnøddedrys

Dup de afdryppede kapers tørre, fx med et stykke køkkenrulle. Bland dem med valnødder og citronskal.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen 7-8 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Halver imens græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen - ca. 400 g græskarkød). Skær græskarret i mindre bidder. Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt hokaido og svits i yderligere ca. 1 min. Vend sauce, koncentreret tomat, salt og peber sammen med grøntsagerne og kog saucen ved svag varme og under omrøring i 2 - 3 min. - eller til græskarstykkerne er møre uden at være bløde. Smag til.

Ved serveringen

Anret den nykogte pasta lagvis med saucen og server straks sammen med valnøddedrys og citronsaft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %
Print