Pasta med kål og gulerødder

Pasta med kål og gulerødder

30 min
Pasta med kål og gulerødder er en rigtig vitaminbombe - skøn at spise i de kolde måneder. Pasta med kål og gulerødder er en pasta-vegetarret, som ud over grøntsagerne får smag og lækkerhed fra fløde, citron og mandler. Server pasta med kål og gulerødder, når du har lyst til pasta, som nok er lidt anderledes end den du ellers ofte får.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-kal-og-gulerodder/

Sådan gør du

Kål
  • Skær de grove stilke og ribber af kålbladene.
  • Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad kålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
  • Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag.
  • Pres vandet af bladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke.
  • Hak kålen fint.
Pasta
  • Bring vandet i gryden i kog igen.
  • Tilsæt citronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød.
  • Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.
Sauce
  • Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt den hakkede kål og svits i yderligere ca. ½ min.
  • Kom fløden i gryden sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber.
  • Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Vend den afdryppede pasta sammen med saucen.
Kulørt drys
  • Bland alle ingredienserne.
  • Vend halvdelen af det kulørte drys sammen med pasta og sauce.
  • Kom retten i en lun skål, drys med resten af det kulørte drys og server straks.

I stedet for den friske palmekål eller grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.

Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.

Energiindhold for hele retten:

10410 kJ / 2488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

483 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 15,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 58,6 % 16,7 g
Fedt: 25,8 % 3,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kål
650 g Friske palmekålsblade eller grønkål
3 liter Vand
Pasta
3 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Groft salt
400 g Tørret pasta, fx linguine
Sauce
15 g Smør
2 Finthakkede løg (ca. 200 g)
¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulørt drys
50 g Hakkede, ristede, smuttede mandler
2 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)