Pasta med rejer, dild og citron

Pasta med rejer, dild og citron er en lækker og hurtig ret med indbydende smagstoner. Lækre rejer, syrlig citronsaft, velsmagende ærter og frisk dild smager himmelsk sammen.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med rejer, dild og citron

Pasta med rejer, dild og citron er en lækker og hurtig ret med indbydende smagstoner. Lækre rejer, syrlig citronsaft, velsmagende ærter og frisk dild smager himmelsk sammen.

Antal portioner
  • 400 g tørret hvid pasta, fx amorosi, penne eller skruer
  • 400 g pillede, kogte rejer - hvis frosne, skal de optøes først
  • 50 g smør
  • 2 tsk rosenpaprika
  • 1 dl friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 450 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • ½ dl klippet frisk dild
  • 4 spsk revet parmesanost

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Dup rejerne tørre i køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt paprika og lad det "stege" i ca. 10 sek. Tilsæt rejerne og steg dem i ca. 10 sek., mens der hele tiden vendes rundt. Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft, sukker, salt og peber. Smag til. Hæld vandet fra pastaen og hæld den tilbage i gryden. Vend pastaen med rejer, ærter og dild.

Ved serveringen

Fordel retten i store varme portionstallerkener, drys osten over og pynt med citronskal.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 22 %
Print