Perlespelt med glaserede løg og andebryst

Der er lidt, men godt kød til den dejlige cremede perlespelt med hytteost. Hytteosten er fuld af protein, så det kommer du ikke til at mangle.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlespelt med glaserede løg og andebryst

Der er lidt, men godt kød til den dejlige cremede perlespelt med hytteost. Hytteosten er fuld af protein, så det kommer du ikke til at mangle.

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 6 rødløg i både (ca. 500 g)
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket rødløg og
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på andebrystet. Drys med salt og peber. Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min. Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.

Lad imens smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 min. eller til eddiken er fordampet.

Vend den varme perlespelt med hytteost, rå løg og persille (gem lidt til pynt). Kom speltkernerne i et fad og anret de glaserede løg på toppen. Server andebrystet ved siden af.

Tip

Hvis I er en meget kødspisende familie, kan det være I synes, der skal være 2 andebryster.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 16 %
Print