Pighvar med hollandaisesauce

Pighvar er en af vores allerfineste spisefisk. Sammen med den cremede sauce og de lun grøntsager bliver den en himmerrigsmundfuld.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pighvar med hollandaisesauce

Pighvar er en af vores allerfineste spisefisk. Sammen med den cremede sauce og de lun grøntsager bliver den en himmerrigsmundfuld.

Antal portioner
  • 1 hel pighvar (ca. 2½ kg)
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 2 tsk groft salt

Nem hollandaisesauce

Lun pastinaksalat

  • 25 g smør
  • 8 pastinakker i korte stave (ca. 600 g)
  • 2 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter fintstrimlet hjertesalat

Tilbehør

  • 1½ kg pillede, kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Skær hovedet af pighvarren og klip finner og hale af. Gnid fiskeskindet med salt på begge sider, så slimen bliver fjernet. Skyl, rens og tør fisken. Pensl ovnens bradepande med halvdelen af smørret. Læg pighvarren i bradepanden med den den mørke skindside op. Lav et snit i skindet ned langs rygbenet - uden at skære i fiskekødet. Pensl skindet med resten af det smeltede smør. Drys med salt og bag fisken midt i ovnen. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Nem hollandaisesauce

Kom imens alle ingredienserne til saucen i en lille tykbundet gryde. Bring saucen til kogepunktet under omrøring. Saucen må ikke koge, men tåler dog at boble nogle gange. Smag til.

Pastinaksalat

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits pastinakker, løg, citronskal, salt og peber i ca. 3 min. Tag panden af varmen.

Vend, ved serveringen, hjertesalaten sammen med den varme pastinakblanding og kom salaten i et fad. Server den hele fisk ved bordet. Fjern først det mørke skind og løft fileterne af. Vend fisken og gentag.

Tip

I stedet for pighvar kan du bruge laks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En klassisk ledsager til en klassisk ret: God, hvid bourgogne! Gerne fx en meursault puligny-montrachet Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk