Pitabrød

Prøv at bage dine egne pitabrød. De smager meget bedre end de færdigkøbte - og det er ikke spor svært!
Fryseegnet
Bedømmelse (67 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pitabrød

Prøv at bage dine egne pitabrød. De smager meget bedre end de færdigkøbte - og det er ikke spor svært!

12 brød pr. portion

Antal portioner
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 60 g durummel (ca. 1 dl)
  • 375 g pizzamel (ca. 6¼ dl)

Fremgangsmåde:

Kom mælk og vand i en gryde og varm det op, til det er lillefingervarmt. Hæld mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, durummel og ca. halvdelen af pizzamelet. Slå dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af pizzamelet, til dejen slipper skålen. Tag pitadejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg dem på plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 15 min. Bag pitabrødene midt i ovnen. Brødene hæver og bliver hule ved bagningen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°.

Tips

Lun pitabrødene inden servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 4 %
Print