Pizza med bresaola og rødbeder

Pizza med bresaola og rødbeder

60+ min
Pizza med bresaola og farverige rødbeder - toppet med rucola og soltørrede tomater. En fryd for øjet såvel som ganen!
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-bresaola-og-rodbeder/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Pizzadej
  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
Tomatsauce
  • Rør tomatpuréen sammen med løg, vand, oregano og salt.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir. Smør tomatsaucen på bundene og fordel bresaola, rødløg, rødbede og ost herpå. Bag en pizza ad gangen midt i ovnen til bunden er sprød og gylden.
  • Fordel rucolasalat, soltørrede tomater og oregano på pizzaen og server straks. Bag imens den anden pizza.

Du kan med fordel bage pizzaerne på en bagesten. Stil bagestenen i ovnen ca. 1 time før pizzaerne skal bages, så stenen bliver godt varm. Bresaola bliver sprød i ovnen, men kan også lægges på pizzaerne efter de er bagt.

Lav dejen til pizzabundene dagen før og lad den koldhæve i køleskabet natten over.

Energiindhold for hele retten:

9854 kJ / 2355 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 20,8 % 7,4 g
Kulhydrat: 56,3 % 20,1 g
Fedt: 22,9 % 3,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pizzadej
10 g Gær
3 dl Koldt vand
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
125 g Fuldkornsdurummel
250 g Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
Tomatsauce
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1½ spsk Vand
2 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
100 g Bresaola - lufttørret okseinderlår
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
2 Rødbeder i meget tynde skiver (ca. 150 g)
200 g Revet mozzarellaost
50 g Skyllet rucolasalat
100 g Bløde soltørrede tomater i strimler
2 tsk Tørret oregano