Pizza med rodfrugtbund

Vil du prøve et lækkert alternativ til den traditionelle pizzabund. Her er bunden lavet af rodfrugter, æg og ost.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med rodfrugtbund

Vil du prøve et lækkert alternativ til den traditionelle pizzabund. Her er bunden lavet af rodfrugter, æg og ost.

Antal portioner
  • 300 g bacon i tern
  • 50 g rensede babyspinatblade
  • 150 g skrubbede eller skrællede jordskokker i meget tynde skiver
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Bland de revne rodfrugter, kartofler, æg, salt og 100 g af osten. Kom bagepapir på en bageplade og fordel blandingen i en firkant (ca. 30 x 40 cm). Glat overfladen og forbag bunden midt i ovnen.

Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel den stegte bacon og resten af osten på den forbagte bund. Bag pizzaen færdig midt i ovnen.

Læg pizzaen på et spækbræt el.lign. og fjern bagepapiret. Kom spinatblade og jordskokker på, drys med salt og peber og fordel citronbådene. Server den varme pizza med det samme.

Forbagning

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagning

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 24 %
Print