Pizza med skinke, salat og oliven

Hjemmelavet pizza med tynd, sprød bund og bl.a. ost og solmodne tomater. Den er hele arbejdet værd.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med skinke, salat og oliven

Hjemmelavet pizza med tynd, sprød bund og bl.a. ost og solmodne tomater. Den er hele arbejdet værd.

Antal portioner

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • 2 tsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 325 g pizzamel (ca. 5½ dl)
  • 200 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • 500 g solmodne tomater i skiver
  • 2 zittauerløg i tynde skiver
  • 2 store fed hvidløgsfed i tynde skiver
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g lufttørret skinke i tynde skiver
  • 1 liter blade af hovedsalat i grove stykker
  • 75 g sorte oliven, fx nicoise
  • 2 tsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en oval plade (ca. 25 x 35 cm). Læg pizzabundene på to stykker bagepapir.

Fordel ost, tomater, løg, hvidløg og rosmarin på pizzabundene. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag en pizza ad gange midt i ovnen.

Fordel skinke, salatblade og oliven på pizzaerne, dryp med olie og server straks. Bag evt. den anden pizza, mens I spiser den første.

Tips

Pizzaerne kan bages i en kuglegrill. Lad spjældene i top og bund være ¾ åbne. Træk bagepapiret med pizzaen over på en kold bagesten (papiret må ikke stikke udenfor stenen). Fordel de varme grillkul rundt langs kanten af grillen og læg pizzastenen med pizzaen på risten. Bag pizzaen 20-25 min. til den er sprød i bunden og osten begynder at gyldne i kanten - fjern bagepapiret efter ca. 15 min.). Pizza nr. 2 bages på den varme sten i ca. 18 min. - fjern papiret efter ca. 3 min. Tomaterne kan drysses med ½ tsk sukker, hvis de ikke er søde og solmodne.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %
Print