Pizzatærte med tomat, oksekød og bacon

Det bedste fra to verdener....pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineret med det saftige æggefyld fra tærten. Uhm!
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizzatærte med tomat, oksekød og bacon

Det bedste fra to verdener....pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineret med det saftige æggefyld fra tærten. Uhm!

Antal portioner
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 30 g stegt bacon i tynde skiver
  • 3 finthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 250 g tomater i små tern
  • 50 g finthakkede soltørrede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 rund pizzadej - færdig, fuldkorn (ca. 280 g)

Tilbehør

  • salat af 150 g strimlet grøn squash
  • 150 g strimlede gulerødder og
  • 150 g strimlet rød peberfrugt drysset med salt

Fremgangsmåde:

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Steg kødet i en pande ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve. Skær baconen i små stykker og bland dem i kødet sammen med løg, de 3 slags tomat, vand og salt. Steg i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 38 cm. Børst melet af og læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel oksekødsfyldet på pizzabunden, så der er en ca. 5 cm bred kant uden fyld. Fold kanten lidt ind over fyldet - lav små folder, så dejen ligger fladt.

Pisk æg og mælk sammen og vend ost i. Træk bagepapiret med pizzatærten over på den varme bageplade, hæld ostefyldet på kødet i midten og bag pizzatærten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,3 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 30 %
Print