Pizza stromboli

Stromboli er en ø udenfor Sicilien - og navnet på disse indbagte pizzaruller fyldt med lækkerier.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza stromboli

Stromboli er en ø udenfor Sicilien - og navnet på disse indbagte pizzaruller fyldt med lækkerier.

2 pizzaruller

Antal portioner

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk flydende honning
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 125 g durummel (ca. 2 dl)
  • 325 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 (ca. 6 dl)
  • 175 g rød peberfrugt i små tern
  • 175 g Karolines Køkken® Pizzaost 24%
  • 100 g chorizopølser i mindre stykker
  • 45 g grønne oliven i saltlage i tynde skiver
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • 2 spsk fintstrimlede friske basilikumblade
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 450 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, honning, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen blank og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 2 timer.

Vend peberfrugt, ost og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Del dejen i 2 og rul dem ud til firkanter (a ca. 25 x 40 cm). Fordel fyldet på de 2 pizzaer - undlad at lægge fyldet helt op til øverste kant på den lange side. Rul hver pizza sammen og læg dem på en plade med bagepapir med lukningen nedad. Bag pizzaerne midt i ovnen. Server dem varme med grøn salat til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 36 %
Print