Rabarbermarmelade

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbermarmelade

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

10 serveringer pr. portion

Antal portioner
  • 500 g rensede vinrabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk vand
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)

Fremgangsmåde:

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter skylles med fx atamon - hvis man vil det. Hvis ikke skal marmeladen opbevares i køleskabet.

Skær stilkene i mindre stykker ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen. Kom rabarberne i en gryde med vand, den flækkede vaniljestang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon. Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem.

Tip

Til en brunch kan man servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %
Print