Rabarbertærte
Bedømmelse (39)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Rabarbertærte

En virkelig nem tærte uden bund, men med sprød tærtedej i siden og på toppen af tærten. Server den med iskoldt flødeskum - mums! Tærten kan også tilberedes med andre typer frugt, fx æble, pære, blommer eller bær.

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 500 g rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
  • 125 g sukker (1 12 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Pensling

  • sammenpisket æg

Tilbehør

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum eller råcreme

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med vand. Læg dejen koldt 1 time.

Fyld

Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem op langs kanten i tærteformen. Kom rabarber eller stikkelsbær i formen. Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over. Skær resten af dejen i lange strimler, og læg dem over frugten som et gitterværk. Tryk evt. dejen i kanten med en gaffel. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Tips

Tærten kan også laves med en letjævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med sukker og kanel. Til sveske- eller æbletærte kan serveres cremefraiche eller flødeskum. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Tips

Frysetip: Kan fryses inden bagning.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 14320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: