Råkostsalat

Råkostsalat

20 min
Råkostsalat er en dejlig spise - fuld af grøntsager, smag, vitaminer og farver. Du kan servere råkostsalat som tilbehør til aftensmaden, som en lille hverdagsforret, til frokost og i madpakken. Står den på købepizzaer en aften, kan du nemt nå at snitte en gang råkostsalat inden pizzabuddet ringer på døren, og I kaster jer over pizzaerne - så er der bedre balance i grøntsagsregnskabet og i maven!
https://www.arla.dk/opskrifter/rakostsalat/

Sådan gør du

Råkostsalat
  • Pisk olie, eddike og peber sammen i en skål.
  • Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen.
  • Kom gulerødder og spidskål i en skål.
  • Hæld æbler med dressing over salaten og drys med persille.
Sojaristede solsikkekerner
  • Kom solsikkekernerne i en tør pande.
  • Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 2 min.
  • Tag panden af varmen og vend straks sojasauce sammen med de ristede solsikkekerner, så væden fordamper.
Ved serveringen
  • Drys lidt af sojaristede solsikkekernerne på råkostsalaten og vend rundt i salaten ved serveringen - evt. inde ved bordet.
  • Server resten af kernerne i en lille skål ved siden af.

De sojaristede solsikkekerner giver umami til råkostsalaten. De gør også salaten lidt mere "voksen" i smagen. De kan naturligvis udelades, eller du kan servere alle de sojaristede kerner ved siden af salaten, så man selv kan bestemme, om man vil drysse på eller ej. Giv evt. råkostsalaten ½ tsk salt i dressingen, hvis du udelader de sojaristede solsikkekerner.

Energiindhold for hele retten:

3355 kJ / 802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 28,4 % 7,1 g
Fedt: 62,9 % 7,2 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Råkostsalat
2 spsk Rapsolie
1 spsk Eddike, fx æblecidereddike
Friskkværnet peber
2 Røde æbler (ca. 250 g)
4 Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
100 g Fintsnittet lilla spidskål
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Sojaristede solsikkekerner
50 g Solsikkekerner
2 spsk Sojasauce