Ramsløgstapenade

En anderledes måde at lave tapenade på. Den kan bruges som tilbehør til det meste, fx. i sandwich, kød eller pasta.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ramsløgstapenade

En anderledes måde at lave tapenade på. Den kan bruges som tilbehør til det meste, fx. i sandwich, kød eller pasta.

Antal portioner
  • 100 g smuttede mandler
  • 1½ dl vindruekerneolie
  • 85 g fintrevet parmesanost
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g rensede blade af ramsløg

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne midt i ovnen. Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af. Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Smag til.

Tips

Tapenaden smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta. Tapenaden kan opbevares tildækket på køl i ca. 3 døgn.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 84 %
Print