Ristaffel
30 min

Ristaffel

Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ristaffel

Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv.

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Kylling i karry

  • 25 g smør
  • 2 tsk karry
  • 1 dl syrlige æble i små tern
  • 1 dl grofthakket zittauerløg
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 4 kyllingefileter i mindre stykker
  • 20 forårsløg i skrå skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 50 g ristet kokosmel
  • 50 g saltede peanuts
  • 50 g hakkede tørrede abrikoser
  • 150 g banan i skiver
  • 100 g rød peberfrugt i tern
  • 100 g agurk i tern

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kylling i karry

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min. Tilsæt hvid mælkesauce, chiliesauce og kyllingefileter og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 2 min.Tilsæt forårsløg og kog, stadig ved jævn varme og under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Ved serveringen

Kom kylling i karry og ris i 2 varme skåle og server tilbehøret ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 33 %
Print