Risotto med rejer og citron

Blød og cremet fiskerisotto. Server den med ost og godt brød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med rejer og citron

Blød og cremet fiskerisotto. Server den med ost og godt brød.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 8 dl fiskebouillon
  • ¼ tsk safrantråde
  • 2 tsk groft salt
  • 7 gulerødder i korte, tynde stave
  • 400 g lys fiskefileter i mindre stykker, fx lyssej
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Varm fedtstof i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits ris og løg ved kraftig varme i ca. 1 min. Kom 2 dl af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme. Knus safrantrådene i saltet og rør blandingen i risottoen. Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. - rør af og til og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, når risene er ved at blive tørre. Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og -saft i og kog i yderligere ca. 4 min. Smag til.

Ved serveringen

Server risottoen med rejer, ost, groft brød og citron.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %
Print