Risotto med selleri og stegte blommer
30 min

Risotto med selleri og stegte blommer

En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med selleri og stegte blommer

En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.

Antal portioner

Risotto

  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 100 g knoldselleri i små tern
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Stegte blommer

  • 10 g smør
  • 200 g blommer i tykke både
  • ¼ tsk groft salt

Risotto, fortsat

Pynt

  • blade af bladselleri

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx kyllingefileter, andebryst eller skinkeschnitzler

Fremgangsmåde:

Risotto

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, knoldselleri og ris i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Stegte blommer

Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom blommerne i panden, drys med salt og steg dem ved svag varme i ca. 4 min. - rør af og til. Smag til.

Risotto, fortsat

Tilsæt knoldselleri- og bladselleristave og kog risottoen i yderligere ca. 5 min. Vend risottoen med hytteost og sennep og smag til. Kom risottoen i en skål og hæld de stegte blommer over lige inden serveringen (gem evt. lidt blommer til pynt på kødet). Server straks sammen med det stegte kød.

Tip

Hvis blommerne er sure, kan du tilsætte lidt sukker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 19 %
Print