Rødbedebøffer
Ny

Rødbedebøffer

45 min
Prøv denne opskrift på burger med rødbedebøffer næste gang, der står burger på madplanen. Denne vegetariske burger byder på en dejlig kombination af saftige rødbedebøffer og en lækker creme fraichedressing med friske krydderurter. Og og så er den både nem og hurtig at lave. Rødbedeburgeren smager virkelig godt, og er dejlig saftig. Den er et spændende og anderledes alternativ til den traditionelle vegetariske burger - også for øjnene.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedeboffer1/

Sådan gør du

  • Mos osten med en gaffel. Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne. Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til 6 bøffer og steg dem i smørret ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Vend alle ingredienser til dressingen sammen og smag til. Lun burgerbollerne.
Ved serveringen
  • Skær burgerbollerne over og fordel dressingen på de 12 halvdele. Læg salatblade, spidskål, tomat og rødbedebøffer i lag imellem og server straks.

Kan du godt lide spicy mad, så kan du vælge at komme chiliflager i rødbedeburgeren - og/eller lægge frisk eller syltet chili mellem lagene.

Du kan forme og stege "rødbedefarsen" som frikadeller i stedet for bøffer. Prøv også at bruge rødbedebøfferne som en "vegetarisk pariserbøf". Steg rødbedebøfferne på et stykke brød, pynt med kapers, rødløg, revet peberrod og et spejlæg.

Energiindhold for hele retten:

11936 kJ / 2853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

824 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 14,9 % 7,2 g
Kulhydrat: 43,2 % 20,9 g
Fedt: 41,9 % 9,3 g

Ingredienser

200 g Salatost i tern
300 g Groftrevne rødbeder
150 g Finvalsede havregryn (ca. 3¼ dl)
1 Finthakket rødløg
2 Æg
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
Dressing
2 dl Creme fraiche
1 dl Fintklippet purløg (eller anden krydderurt)
½ tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Burgerboller
Babysalatblade, fintsnittet rød spidskål og tomater i skiver