Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe
30 min

Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.

Antal portioner
  • 1¼ kg skrællede rødbeder i både
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt

Selleripuré

  • 2 spsk olivenolie
  • 450 g rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Fremgangsmåde:

Fordel rødbederne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rødbederne midt i ovnen– - vend rundt et par gange under bagningen.

Selleripuré

Bring selleri og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog sellerien ved svag varme og under låg i 15-20 min., til den er godt mør. Hæld vandet fra og mos sellerien sammen med mælkesauce, salt og peber. Bring selleripuréen i kog under omrøring og smag til.

Lad olien blive varm i en pande. Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 6 min., eller til de er gyldne og tørre.

Anret de stegte svampe på en bund af salatblade og server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 27 %
Print